Kosten

Omschrijving    €  Toelichting (uitgebreidere toelichting verderop deze pagina)

Voorrijkosten:2,50  Voor een enkele rit of voor een retour rit met wachten.
Voor een retour rit zonder wachten, die feitelijk uit twee enkele ritten bestaat, worden de voorrijkosten twee maal in rekening gebracht (voor de heenrit én voor de terugrit).
Kilometertarief:0,25
0,35
Per voor u gereden kilometer.
Per kilometer voor organisaties.
Bij een enkele rit betaalt u ook de kilometers voor het leeg terugrijden.  
Minimumtarief:   5,00

7,50
Voor een enkele rit en voor een retour rit met wachten (incl. de voorrijkosten en een half uur wachten).
Voor een retour rit zonder wachten. Zo'n retour bestaat uit twee op dezelfde dag gereden ritten (heen en terug), waarbij de chauffeur tussendoor naar huis gaat.  Voor elk van die twee enkele ritten geldt een afwijkend minimumtarief van € 3,75; samen dus € 7,50.
Extra wachttijd:1,50Het eerste halfuur is gratis. Elk volgend half uur of een deel daarvan kost u € 1,50 extra.
Extra begeleider:2,50Eén begeleider is gratis.
Reist u met meer dan drie personen samen, dan gelden het tarief en de voorwaarden van groepsvervoer.
Bijkomende kosten:   ?Onvermijdelijke kosten voor parkeren e.d.
De telefonist / planner geeft bij de bevestiging van de rit een indicatie van de berekende kosten aan u door, zodat u er voor de contante afrekening rekening mee kunt houden. Graag gepast betalen.
De berekening gebeurt op basis van een routeplanner. De werkelijke kosten kunnen, bijvoorbeeld door omleiding vanwege wegwerkzaamheden, wat afwijken. Hou ook rekening met eventuele extra kosten, bijvoorbeeld voor parkeren.

Bij uitzondering is ook betaling achteraf op basis van een factuur mogelijk. Vraag de telefonist naar de voorwaarden.

Toelichting tarieven

Voorrijkosten
Die betreffen de kilometers die de vrijwilliger moet rijden om bij u te komen en weer terug naar zijn of haar huis. Deze voorrijkosten hebben wij standaard vastgesteld op € 2,50 (gemiddeld 5 kilometer heen en 5 kilometer terug).

Kilometerprijs
De kilometerprijs is opgebouwd uit € 0,19, het bedrag dat belastingvrij mag worden vergoed, plus een opslag van € 0,06 voor de verplichte inzittendenverzekering en het schoonhouden en extra laten wassen van de auto. 
Voor organisaties komt daar nog € 0,10 per kilometer bij omdat wij de continuïteit alleen kunnen garanderen als wij ook verder weg wonende chauffeurs kunnen inzetten. De standaard voorrijkosten zijn dan niet meer toereikend.

Kosten extra wachten
De kosten daarvoor zijn bedoeld voor een welverdiend kopje koffie of thee als onze vrijwilliger langer dan een half uur op u wacht. Dit uiteraard alleen bij een retour rit met wachten. 
U mag kosteloos één begeleider meenemen. Dit is vooral bedoeld voor een bezoek aan arts, ziekenhuis of boodschappen doen e.d. 

Wilt u met méér dan 3 personen samen rijden, dan doen wij dat met een personenbusje. Vraag dan uiterlijk 5 dagen van tevoren een offerte hiervoor aan. Klik hier voor meer informatie daarover.

Extra kosten
Dat betreft voornamelijk parkeerkosten die onvermijdelijk zijn, zoals bijvoorbeeld bij het ziekenhuis.

Organisatie | Beleid en verslaglegging | Vrijwilligers | Wet en regelgeving | Verzekeringen | Regelingen en procedures